Заява ProPodo та партнерів проєкту по ситуації в Україні

Ранком 24 лютого світ здригнувся від жаху: Росія атакувала Україну. Зараз на території суверенної країни йде війна, розв’язана агресивним сусідом.

Керівниця проєкту ProPodo Олена Друк Драйлінг звернулася до західних партнерів проєкту з вимогою публічно висловити свою позицію та відмовитися від будь-якої співпраці з агресором.

Ось текст цього листа:

Шановні партнери,
Як ви всі знаєте, Росія розпочала повномасштабну війну в моїй країні, Україні. Я закликаю вас припинити будь-яку співпрацю з країною-агресором.
Вся світова спільнота засуджує незаконне вторгнення та розправу над мирним населенням у моїй Україні.
Я розраховую на вашу підтримку і прошу негайно припинити співпрацю з Росією в будь-яких відносинах.
Чекаю від вас письмового підтвердження.
За відсутності листа я розумію, що ви схвалюєте війну і знищення моєї країни.
Ми були і є для вас надійними та чесними партнерами. Сподіваюся, що ви правильно покажете свою громадянську позицію.
Якщо ви хочете підтримати Україну (фінансовою чи гуманітарною допомогою), будь ласка, повідомте мені про це.

***
У відповідь ми отримали слова підтримки для України від наших західних партнерів. А також важливі для нас повідомлення про припинення співпраці з країною-агресором. З вами весь цивілізований світ, пишуть представники компаній.
Ось лише деякі з повідомлень.

***
Шановна Олено,
Підтверджую, що ми засуджуємо агресивну війну на території України. Те саме відноситься до тих, хто підтримує агресію Росії стосовно України. В Росії було 3 подіатричні компанії, які співпрацювали з нами. Тепер ми більше не виконуємо замовлення, призначені для Росії.
У цей час ми збираємо набори перев’язок для України, такими комплектами можна швидко та ефективно лікувати невеликі рани.
У наших планах випустити для України 500 комплектів.
Представник компанії LIGASANO

***
Ми вражені й глибоко засмучені тим, що Росія принесла війну та страждання України та всієї Європи. Ми ненавидимо брехню Росії. RÖWO рішуче засуджує напад Росії на Україну та припиняє ділові відносини із Росією. Ми солідарні з Україною. Залишайтеся сильними, ми з вами!
Власник компанії RÖWO

***
Ми були й досі вражені військовим нападом Росії на Україну.
Будьте певні, ми на боці України та з вами. І, звичайно, ми негайно припинили всі партнерські відносини з нашими російськими клієнтами.
Ми сподіваємося, що ви й ваша сім’я уникнете бомбардувань і що в якийсь момент ми зможемо привітати вас особисто.
Якщо ми можемо підтримати вас у будь-якому випадку, будь ласка, дайте нам знати.
Власник компанії Syneo

***
Шановна Олена, дорогий Костянтине,
Я щиро стурбований цією ситуацією та її наслідками. Ще до цього я часто думав про вас і час, який ми проводили разом, і роботу, яку ми виконували разом.
У Німеччині є багато приватних ініціатив зі збору товарів і пожертв. Наприклад, у школі моєї доньки (середня школа в Потсдамі) студенти та вчителі збирають гроші. Так само за місцем нашого проживання, в мікрорайоні, в якому ми також беремо участь. Усі ці акції розраховані на гуманітарну підтримку.
Я думаю, що можу сказати, що значна частина німецького населення солідарна з вами. Ми мали трьох активних дилерів в Росії. Звісно, ми більше не працюємо з ними, а також приєдналися до заклику частини німецької економіки припинити співпрацю з цією країною.
З думкою про вас, Торстен Зайбт, власник компанії Remmele’s Propolis

***
Шановна Олено, неймовірно, що там відбувається. З вами вся Європа і решта цивілізованого світу, і я теж. Сподіваюся на швидке закінчення війни та молюся за вас. Будь ласка, бережіть себе. Росія зараз піддається остракізму з боку всього світу. Ми, німці, підтримуємо вас і перестали мати справу з Росією.

З найкращими побажаннями з Німеччини, Аксель Пельстер